Home > High Cpu > High CPU Usage On Services.exe

High CPU Usage On Services.exe

Double-clicking on services.exe in Process Explorer and looking at the Threads tab, it looks like the main CPU users are unpnpmgr.dll (associated with plug-and-play) and various kernel32.dll threads. TechSpot Account Sign up for free, it takes 30 seconds. Next I'll do a normal boot (without turning off so many startup items) and let you know how it looks. If you minimize it (not close it) note the icon in your notification tray. http://pcialliance.org/high-cpu/high-cpu-with-services-exe.html

If you're able to answer this question, please do! Click Start > Run > type msconfig Click OK. May 3, 2011 #18 (You must log in or sign up to reply here.) Show Ignored Content Similar Topics High CPU Usage in XP Oct 22, 2005 high cpu usage while Select the Startup tab.

Here is my computer: Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2 OS Version: Microsoft Windows XP Professional, Service Pack 3, 32 bit Processor: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+, x86 Family When the scan is finished, click Show Results. TechSpot is a registered trademark. Yes, my password is: Forgot your password?

So I ask you, what can I do to find what's causing this behaviour? Learn More. an alternate method to view services is the Services tab on Properties. As you mentioned, it was chuck full of good info about the probelm I was having.

Found no problems with disk check and system file checker. It's not a big deal, but it does hurt performance, and more importantly, battery life. You can use it to keep a graphic view of CPU usage. https://forums.techguy.org/threads/solved-services-exe-taking-high-cpu.1027142/ Join thousands of tech enthusiasts and participate.

When I connected the camera, CPU usage went up to 100% and the machine slowed to a crawl. After that i looks like the problem was fixed. Attached Files: SASlog.txt File size: 841 bytes Views: 6 1.jpg File size: 88.6 KB Views: 14 KiLL CraZy, Apr 1, 2010 #1 chaslang MajorGeeks Admin - Master Malware Expert Staff Member btwdins.exe 3944 2,532 K 4,148 K Bluetooth Support Server Broadcom Corporation.

For a more detailed explanation, read Understanding The Registry.ē Not all registry cleaners are created equal. Continued May 1, 2011 #3 Mark56 TechSpot Paladin Posts: 1,889 While you are at it switch on Auto Update, SP2 is wide open to attack as it is no longer supported by Back to top #11 cryptodan cryptodan Bleepin Madman Members 21,868 posts OFFLINE Gender:Male Location:Catonsville, Md Local time:09:27 PM Posted 15 December 2010 - 08:03 PM Norton is notorious for being I am currently running Speccy, not sure what to expect but it's taking a long time to analyze my Graphics - probably has been running about 30 minutes so far.

KiLL CraZy, Apr 12, 2010 #15 KiLL CraZy Private E-2 I just wanted to say thank you chaslang for all the help you provided me. his comment is here When the scan log appears in Notepad, copy and paste it into your next reply. =================================================================== You should get rid of Advanced SystemCare 3. Your PC should reboot, if not, reboot it yourself. After couple of minutes it goes down to 0% CPU usage.

Rebooted with Plug and Play service turned off and that resolved completely the CPU usage issue; but now the machine does not "see" the camera when you plug it in (which And the extra CPU load via services.exe disappeared. It appears that this high CPU usage is occurring when using Win XP- is that right? this contact form May 2, 2011 #9 Mark56 TechSpot Paladin Posts: 1,889 OK, lets see how it goes after getting your system up to date.

Attached Files: PE screenshot.jpg File size: 195 KB Views: 5 spoolsv.exe.txt File size: 8.3 KB Views: 6 Sep 20, 2011 #6 LookinAround Ex Tech Spotter Posts: 6,491 +183 What is Has the 9th Circuit Court been overturned 80% of the time? Already have an account?

KiLL CraZy said: ↑ I tried booting into safe mode but after the pc booted up, it would bring me to the blue screen to log on to either "Administrator" or

Do you propose I should Uninstall Symantec and re-run MGtools and post those logs? I have been very miticulous with keeping antivirus on my computer at all times (currently Kaspersky) and it doesn't report any virus or malware. AMAZING! g4mer, I am glad the SP3 solved the problem.

also I managed to get a the SASlog and a screen shot off that computer, the virus/malware prompt box that my antivirus was telling me I had b4 I started attempting It is most likely due to your software or some minor hardware fault. Per one of the messages in this thread, I disabled the "Windows Firewall/Internet Connection Sharing Service" and rebooted, but there was no change.6. navigate here I'm runing the drive in SATA mode.

Whenever a user makes changes to settings, file associations, system policies, or installed software, the changes are reflected and stored in this repository. May 2, 2011 #6 g4mer TS Maniac Topic Starter Posts: 310 I can't explain because i had different problems. Highlight the scan log entry, then click Open. These programs are completely useless and will delete what they don't understand and legitimate files still in use.

Hence, the problem is not machine related, I think.5. Once I restart WMI(Windows Management Instrumentation) from services.msc, services.exe CPU usage literally drops to 0%, and stays there. May 2, 2011 #13 g4mer TS Maniac Topic Starter Posts: 310 Yes, no probs on Win7. Another part of me thinks that if this is a software-related issue, reinstalling the offending software in a fresh installation will duplicate the problem in the fresh installation anyway--and that would

Same behavior happens when I connect anything else to a USB port. Also don't double click on it, use right click and select Run As Administrator ) Then attach the below logs: C:\avenger.txt the Malwarebytes and SUPERAntiSpyware logs if they ran C:\MGlogs.zip Make NelsonG Members Profile Send Private Message Find Members Posts Add to Buddy List Newbie Joined: 04 August 2009 Status: Offline Points: 3 Post Options Post Reply QuoteNelsonG Report Post Thanks(0) I used to use McAfee but had to remove it as it got way to bloated, and now my system runs great.

Back to top #10 ClemsonFan ClemsonFan Topic Starter Members 16 posts OFFLINE Gender:Female Local time:04:27 PM Posted 15 December 2010 - 06:50 PM Well... It contains information and settings for all hardware, software, users, and preferences. It's not better and i don't give a **** if its up to date or not. you may find some good info here: superuser.com/questions/240794/… –Frank Thomas Sep 16 '13 at 3:50 run xperf while you have the high cpu usgae and provide the file: pastebin.com/pgE11HRD

Don't have a firewall. It's not so much that I can't use my laptop but it definitely is not as responsive as before. For routine use, the benefits to your computer are negligible while the potential risks are great.Ed Bott's Webog: Why I donít use registry cleanersDo I need a Registry Cleaner?CUccPlatform.exeAccording to google Yes, my password is: Forgot your password?

I tried running it in Safe Mode which didn't work, and am now running it with some of my Startup items turned off (otherwise system performance is way too slow.) Will Process Explorer's "Verify" option finished successfully.This strange behavior is not very annoying becouse it happens once or twice a day for time up to minute, but solution may be helpful.